Баскетболистите на Лукойл Академик започнаха с трудна победа в турнира ФИБА Европа, след като измъкнаха 78:73 над Бней Херцлия след продължение в зала „Универсиада“. 

Мачът бе много интересен и оспорван, който мина през многобройни равенства и смени на водачеството, преди в крайна сметка радостта да бъде за българския шампион. 

Гостите, които бяха много атлетични, имаха лек аванс пред повечето време, но без да успеят да се откъснат сериозно. С добра игра в защита Студентите запазиха шансовете си и 5 секунди преди края Павлин Иванов изравни при 63:63 с два наказателни удара. 

В оставащото време и двата тима пропиляха шанс за успех, а в продължението израелците вкараха първите 4 точки. Лукойл обаче не се предаде и с 3 поредни тройки на Павлин Иванов, Дани Гибсън и Максим Корниенко се откъсна с 6 точки, което му донесе и крайния успех. 

Иванов бе най-резултатен за успеха с 18 точки, а с 16 точки и 6 асистенции завърши Дани Гибсън. Саша Загорац реализира 13, Максим Корниенко имаше дабъл-дабъл от 12 точки и 10 борби, а с 10 точки и 11 борби завършиСтив Зак. За Бней Херцлия Карам Машур вкара 19, 16 добави Стивън Денис, а с 14 точки и 13 борби се отчете Халип Канацевич.