Баскетболистите на ЛА Лейкърс си позволиха да бият Голдън Стейт с 20 точки в началото на сезона и да нанесат едно от двете поражения на фаворита за сезона. Тази нощ Уориърс си върнаха тъпкано. 

Стеф Къри и компания отнесоха младите Езерняци със 149:106, като поставиха клубен рекорд от 47 асистенции, като общо кошовете им в мача бяха 53. Последният път, когато отбор направи толкова подавания бе Финикс през 1991. 

„Това е лудост. Имахме почти повече асистенции от борби. Вижда се обаче, че вече свикваме много по-добре един с друг” заяви Кевин Дюрант, който вкара 28 точки. Къри се отчете с 31, а Клей Томпсън реализира 26. 

Голдън Стейт дръпна с 41:26 след първата част, а в последната отново стигна мина границата от 40, така че за Лейкърс нямаше шанс. Освен това гостите разбраха преди мача, че губят ДиАнджело Ръсел поне за 2 седмици. Те обаче остават с добри показатели от 8-8. 

„Станахме свидетели на страхотно представяне” заяви треньорът на тима от Ел Ей Люк Уолтън, който до миналия сезон бе помощник в Уориърс. Голдън Стейт се подобри до 13-2 и остава близо до лидера в конференцията ЛА Клипърс, който е с 14-2.