Кливланд – Голдън Стейт ще бъде следващото голямо съперничество в НБА, дори от калибъра на Селтикс срещу Лейкърс, обяви треньорът на Кавс Тайрон Лу. 

Двата тима ще се срещнат на Коледа за първи път през сезона, а мнозина очакват и през юни да изиграят третия си пореден финал, което ще се случи за първи път в историята. 

Бостън и Лос Анджелис имат 11 финала помежду си, от които 6 за 8 години през 60-те и след това 3 пъти за 4 сезона през 80-те. Нито веднъж обаче, те не играха три пъти поред. 

„Да, може да бъде нещо такова, ако отборите продължават да печелят. Това са два страхотни тима и ние се радваме, че продължаваме да бъдем в подобна позиция“ заяви Лу, чийто тим води на Изток с 22-6, докато Уориърс са №1 в Лигата с 27-4. 

Фаворитите спечелиха поредните си мачове, като шампионите разбиха Бруклин със 119:99, след 19 точки на ЛеБрон Джеймс. Те поведоха с 46 точки в третата част и резервите доиграха двубоя. Лошата новина е, че крилото Джей Ар Смит ще отсъства поне 3 месеца заради операция на пълеца на дясната ръка. 

„Страхотно е, че ще играем на Коледа. Това е прекрасен ден и един от най-важните през сезона и съм радостен, че ще бъда част от него отново“ заяви ЛеБрон, който е 3-0 в кариерата си у дома на Рождество. 

Голдън Стейт имаше повече проблеми, но спечели като гост на Детройт със 119:113 след 32 точки на Кевин Дюрант и 25 на Стеф Къри. Уориърс спечелиха за 7-и път поред, въпреки че направиха 23 грешки. Дреймонд Грийн заби минута и половина преди края, за да наруши равенството 110:110, а след пропуск на Колдуел-Поуп отдалеч, Клей Томпсън реализира още 2 точки и гостите удържаха. 

Кливланд ще приеме Голдън Стейт утре вече от 21,30 часа българско време, а мачът ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2 hd.