Шампионът на НБА Кливланд Кавалиърс се подсили с отличен стрелец от тройката, след като привлече ветерана Кайл Корвър от Атланта. 

В замяна Ястребите получиха Майк Дънлийви, който не оправда очакванията с екипа на Кавалиърс, Мо Уилямс, който едва ли ще играе отново и първи избор от драфта. 

„Крайно доволни сме, че успяхме да добавим към състава играч с качествата на Кайл Корвър. Освен че е отличен в стрелбата си отдалеч, той е отборен играч и голям биткаджия, така че със сигурност ще ни бъде полезен” заяви генералният мениджър на Кливланд Дейвид Грифин. 

В кариерата си Корвър има отличните 43% успеваемост при стрелбата отдалеч, а с неговото привличане Кавалиърс си осигуряват добра алтернатива на Джей Ар Смит, който е аут за 3 месеца заради контузия. 

На 35 години крилото има средно по 9,5 точки на мач през този сезон, за който трябва да получи 5,2 милиона долара. Договорът му изтича, така че ако шампионите не останат доволни от него могат и да не му предложат нов. 

„Зная, че това в баскетболно отношение това е отлична възможност за мен, но тук ще ми липсват доста неща” заяви Корвър, който в кариерата си е играл още за Филаделфия, Чикаго и Юта.