Полицейски служители трябваше да стоят между съблекалните на Бостън и Вашингтон след мача между двата тима тази нощ, спечелен от Селтикс със 117:108. 

След последния съдийски сигнал се получи сдърпване между Джей Краудър и Джон Уол, който се сбутаха, а играчът на Уизърдс дори удари противника си, което предизвика реакция и викове и от двете страни, докато баскетболистите се прибираха в съблекалнята. 

В крайна сметка не се стигна до нещо по-сериозно, а след мача Уол опита да позамаже случилото се. „Просто се поскарахме. Знаехме, че ще има заяждания и мачът ще бъде доста здрав. Точно това и стана, нищо повече” каза плеймейкърът на Уизърдс. 

Преди това и в двубоя Брадли Бийл и Маркъс Смарт влязоха в спор и трябваше да бъдат разделени един от друг, а след това столичани обвиниха съперника в мръсна игра, което бе отхвърлено естествено от лагера на Келтите. 

„Това не е вярно. Ние не сме такъв тим. В тази игра много се говори и аз също го правя, но това е част от нещата. Не съм показал неуважение. Просто това се случва на паркета” коментира Айзея Томас, който вкара 20 от своите 38 точки в последната част, в която Бостън стигна до успеха, печелейки периода с 34:23.  

Селтикс остават трети в конференцията с баланс 24-15, докато Уизърдс водят сериозна битка за по-предна позиция и в момента са 8-и с 19-19. `