Гардът на Минесота Тимбъруулвс Зак ЛаВин няма да атакува трета поредна титла в състезанието по забиване по време на Звездния уикенд в НБА. 

Участниците вече са ясни, като атрактивният баскетболист не е сред тях. Миналата година той направи невероятна битка с Аарън Гордън, като за мнозина дори съперникът му заслужаваше да спечели. 

Сега играчът на Орландо е големия фаворит в надпреварата, като ще се бори с центъра на ЛА Клипърс ДиАндре Джордън, Глен Робинсън – Трети от Индиана и неизвестното крило на Финикс Дерик Джоунс – младши, който е считан за много атрактивен. 

Битката при нри най-добрите тройкаджии се очертава да бъде забележителна, защото Клей Томпсън от Голдън Стейт ще брани трофея си от 2016. Конкуренцията обаче ще бъде убийствена, тъй като срещу себе си ще има Кайри Ървинг (Кливланд), Кайл Лаури (Торонто), Кемба Уокър (Шарлът), Ерик Гордън (Хюстън), Уесли Матюс (Далас), Си Джей Маккълъм (Портланд) и Ник Йънг (ЛА Лейкърс). 

Надпреварата по умения с топка включва центровете Антъни Дейвис, ДеМаркъс Къзънс и Джоел Ембийд, както и латвийската сензация Кристапс Порзингис, Гордън Хейуърд, Айзея Томас, Джон Уол и Девин Букър. 

Всички тези надпревари ще се проведат в деня преди поредния двубой между Изтока и Запада, който тази година ще се състои в Ню Орлийнс на 19-и февруари.