Футболният Барселона не направи най-добрия си сезон, но поне приключи с трофей. Баскетболистите на клуба обаче, изпратиха трагична кампания, което както се очакваше, означаваше край на престоя на треньора Йоргос Барцокас. 

„Барселона информира Йоргос Барцокас, че договорът му ще бъде прекратен. Ние му желаем всичко най-хубаво в личен и професионален план“ пише в сайта на клуба. 

Под ръководството на гръцкия специалист Барса направи изключително слаба кампания, като отпадна на 1/4финалите в първенството, на полуфиналите за Купата на Краля, а в Евролигата приключи на 11-о място от 16 отбора и не се класира за елиминациите. 

„През последните дни внимателно анализирахме случилото се и в крайна сметка преценихме, че е необходимо да направим промяна, а причините за нея не са само поради това, че не постигнахме целите си“ Начо Родригес, който се очаква да замени Барцокас с литовската легенда Шарунас Ясикевичус. 

Българинът Александър Везенков направи доста добра кампания, като приключи с по 9 точки, 53,5% стрелба от игра, 3 борби и КПД от 9 средно на мач. Както е известно той ще пусне в Драфта от НБА, но ако не бъде избран е много вероятно да остане при каталунците.