Преминаването на Пол Джордж в Оклахома Сити ще превърне тима в претендент за титлата. Около това мнение се обединиха  доста от анализаторите, след като крилото бе трансфериран от Индиана при Ръсел Уестбрук. 

В замяна Пейсърс получиха Виктор Оладипо и Домантас Сабонис, но мнозина смятат, че с Джордж Гръмотевиците стават заплашително добри, след като имат още Енес Кантер и Стивън Адамс. 

Джордж благодари на Индиана за времето си в отбора, но както е известно през следващото лято може да премине в ЛА Лейкърс, където вече обяви, че иска да играе. 

При това положение задачата на Тъндър ще бъде да го убеди да остане при тях, а за целта тимът определено трябва да стигне далеч в плейофите, след като през този сезон отпадна още в първия кръг от Хюстън в 5 мача. 

Джордж се утвърди като един от най-добрите играчи в НБА и през миналия сезон записа по 23,7 точки, 39,3% успешна стрелба отдалеч и 3,3 асистенции. За сравнение всичките играчи на неговата позиция при Оклахома Сити регистрираха по 21,4 точки, 29,5% стрелба за 3 и 2,5 асистенции.