Още един ключов играч ще остане при шампиона на НБА – Голдън Стейт Уориърс, след като Андре Игуодала се разбра да подпише за 3 години срещу 48 милиона долара. 

Към крилото имаше интерес от Хюстън, Сан Антонио и Сакраменто, но той реши да остани при калифорнийци, с които спечели 2 титли и през 2015-а бе МВП на финалите. 

Това е другата добра новина свързана с шампионите, които още в първия ден за преговори със свободните агенти се договориха с лидера си Стеф Къри да остане за още 5 години срещу огромните 201 милиона долара. 

Това е първият суперконтракт, който от този сезон играчите могат да подписват. Къри обаче го заслужава, тъй като е двукратен МВП на Лигата, като има средно по 22,8 точки, 6,8 асистенци и 4,4 борби на мач от влизането си в НБА под №7 от Драфта през 2009. 

С 1917 тройки той е 10-и във вечната класация на най-добрите стрелци, като през последните 5 години е №1 по отбелязани точни изстрели. Предишният контракт за Къри бе за 44 милиона за 4 години. 

Очаква се ключовите резерви Шон Ливингстън и Дейвид Уест също да останат, а другата голяма звезда Кевин Дюрант да подпише контракт срещу 31 милиона долара за предстоящия сезон.