Мегасделката от последните дни в НБА може и да бъде развалена, а причината е здравословното състояние на Айзея Томас, гръмнаха американските медии. 

Както е известно в началото на седмицата Бостън прати гарда заедно с Джей Краудър, Анте Зизич и избор от първия кръг на Драфта през 2018-а година в Кливланд, а в замяна получи звездата на съперника Кайри Ървинг. 

Оказва се обаче, че Кавс не са останали доволни от здравословното състояние на Томас, който пропусна края на миналия сезон заради проблем в бедрото и сега се счита, че може да пропусне доста голяма част от новата кампания. 

В резултат от Кливланд ще поискат преразглеждане на условията по сделката и евентуално добавяне на още нещо в пакета за Кайри, като ако това не се случи се твърди, че ще наложат вето и ще развалят споразумението. 

В Селтикс също са знаели за потенциалните проблеми на Айзея и дори генералният мениджър Дани Ейндж призна, че състоянието му е изиграло определено роля при сделката, от отбора са пратили всички документи за състоянието му в Кливланд. Възможно е обаче сега Бостън да се раздели с още някой избор от Драфта в стремежа на запази Ървинг.