Вече са ясни 1/8финалите на европейското първенство по баскетбол. В група С последните мачове бяха без значение, тъй като Испания, Хърватия, Черна гора и Унгария си бяха осигурили участие напред. Все пак Хърватия победи Чехия със 107:69, Испания се справи с Унгария с 87:64, а Черна гора победи Румъния с 86:69. 

Голямата интрига беше в група D, където преди последните мачове Латвия, Сърбия и Русия бяха с еднакви показатели от 3-1, а Турция бе 2-2, като целта бе да се избегне сблъсък с Испания. 

Сърбия и Русия очаквано спечелиха мачовете си, след като балканците спечелиха със 74:54 срещу Белгия, а Сборная победи Великобритания с 82:70.

Така всичко трябваше да решат Латвия и Турция, които изиграха много интересен двубой, в който латвийците дръпнаха с 14 точки 2 минуни преди края на третата част, но домакините се приближиха до 67:69 в началото на последната. 

Порзингис и компания обаче удържаха, като успяха отново да се откъснат и след това да затворят двубоя с 89:79 като звездата на Ню Йорк Никс завърши с 28 точки. По този начин завършиха втори в групата и избягаха от Испания, а турците останаха четвърти и ще играят срещу фаворита. Сърбите спечелиха групата, а Русия остана трета. 

Ето и всички 1/8финали, които ще се играят в събота и неделя: 
Словения – Украйна, Германия – Франция, Финландия – Италия, Литва – Гърция (събота); Испания – Турция, Хърватия – Русия, Черна гора – Латвия и Унгария – Сърбия (неделя).