Фантастична игра на Марк Гасол прати Испания на полуфинал на европейското първенство по баскетбол след победа над Германия с 84:72. 

Центърът завърши с 28 точки при стрелба от игра 10 от 15, а от тройката бе 4 от 6. Той добави 10 борби, 4 асистенции и 2 чадъра, като вкара 18 точки в решителната трета част. Именно благодарение на него испанците натрупаха аванс в края на третата част, който след това задържаха и чакат победителя от сблъсъка Словения – Латвия. 

Германците започнаха ударно и набързо поведоха със 7:0, а след това и с 11:2. Нападенията на испанците не вървяха и още от началото те се оказаха в ролята на догонващи. 

5 поредни точки от Пау Гасол намалиха разликата, след  което мачът тръгна равностойно и първата четвърт дойде при 19:16 за Германия. Във втората Бундестимът пак дръпна с 23:16, но Ла Фурия отговори със серия от 16:4, за да излезе напред, а почивката дойде при 34:33 за Испания. 

В третата част нито един от тимовете не успя да се откъсне преди с две поредни тройки испанците да дръпнат с 56:50. Кош и фаул на Марк Гасол и нова тройка от центъра увеличи разликата до 62:50. Звездата на Мемфис добави и още 3 точки, за да може отбора му да влезе в последната част при аванс от 65:53.  

След това Фуриите поддържаха аванса си и затвориха мача. Германците играха добре като Денис Шрьодер отбеляза 27 точки, но не успяха да се справят с братята Гасол, след като освен Марк – Пау добави 19 точки.