В типичния си стил легендата на НБА Чарлз Баркли нападна играчите, след като от Лигата издърпаха началото на сезона с десетина дни, за да намалят случаите, в които отборите ще имат мачове в поредни дни, което водеше до даване на почивка на някои от големите звезди. 

„Знаете ли, бедните бебчета не могат да играят в поредни дни. Те печелят по 20, 30 или 40 милиона на година. Ние обаче трябва да направим нещата по-лесни за тях. Не може да ги притесняваме. Необходимо е да се чувстват комфортно. Частните самолети и четиризвездните хотели не са достатъчни“ заяви иронично Сър Чарлз. 

„Направо съм бесен на НБА, която трябва да им каже: Хей, чакайте, та ние ви плащаме милиони и въпреки това не можете да играете в поредни дни, така ли? За мен това е абсурдно и смешно“ добави той. 

„Аз никога не съм бил близо до парите, които сегашните звезди печелят, но ако бях в тяхната позиция, щях да се чувствам задължен. По мое време играех 4 мача за 5 дни и междувременно снимах и реклама. Тъжно е, защото когато не играеш в даден двубой, проявяваш неуважение към феновете, които могат да те видят само веднъж в годината. Удължаването на сезона е просто нелепо“ каза още Баркли. 

Кампанията в НБА този сезон ще стартира на 17-и октомври, което е с повече от седмица по-рано от традиционния старт, който обикновено бе в края на месеца.