Баскетболистите на Минесота показаха, че не случайно имат големи амбиции за сезона. Вълците надвиха звездния тим на Оклахома Сити със 115:113, а големият герой бе Андрю Уигинс. 

Крилото наниза тройка със сирената, като стреля от над метър зад линията фронтално срещу коша и топката прониза коша на съперника след рикошет в таблото. 

Малко преди това Кармело Антъни бе извел Гръмотевиците напред също с точен изстрел отдалеч, но Вълците водеха през по-голямата част от двубоя и заслужено победиха, за да се подобрят до 2-1, докато Тъндър е с 1-2. Уигинс и Таунс водеха победителите с по 27 точки, а Ръсел Уестбрук се отчете с 31 и 10 асистенции за домакините. 

В другите два мача от деня Бруклин се справи с Атланта след 116:104, а Ню Орлийнс взе първа победа след 119:112 над Лейкърс, макар че Езерняците наваксаха пасив от 22 точки и поведоха с 5 в последната част. 

В същото време в НБА падна и първата треньорска глава, след като Финикс уволни Ърл Уотсън и назначи временно Джей Триано. Слънцата загубиха първите си 3 мача за сезона, като две от пораженията бяха с 48 и 42 точки и ръководството реши да действа.