Баскетболистите на Бостън продължават да печелят, въпреки новите контузии, които съпътстват отбора. 

Снощи Селтикс бяха без Кайри Ървинг, който е с фрактура на лицева кост, след като бе ударен неволно от съотборник в предишния мач, но надвиха Торонто с 95:94 и записаха 12-и пореден успех и остават първи на Изток с баланс 12-2. 

Ал Хорфърд се завърна, след като пропусна предишните два мача поради мозъчно сътресение и наниза 21 точки при стрелба от игра 8 от 9, а Джейлън Браун вкара 18, а Тери Розиър помогна с 16 от пейката за триумфа. 

Келтите реализираха едва 40% от стрелбите си, но въпреки това удържаха Раптърс, които в последните секунди имаха две възможности да поведат, но и в двата случая ДеМар ДеРозън пропусна със стрелба от средно разстояние. 

„Постарах се максимално, но това е изстрел, който той ще вкара в 9 от 10 случая“ коментира Джейлър Браун, който пазеше ДеРозън при последното отиграване в мача. 

Останалите резултати: Детройт – Маями 112:103 (с 10-3 Пистънс правят най-добрия си старт на сезона от 2005), Индиана – Хюстън 95:118, Оклахома Сити – Далас 112:99 (Тъндър бяха без Кармело Антъни и Стивън Адамс).