Джеймс Хардън отбеляза 51 точки, но това не помогна на Хюстън да продължи победната си серия. 

Ракетите паднаха у дома от ЛА Лейкърс със 116:122 и поредицата им бе спряна на 14 последователни успеха. Новобранецът Кайл Кузма бе голямата фигура за победителите, след като отбеляза 7 тройки и общо 38 точки. 

„Всеки път просто се стремя да играя по най-добрия начин и да съм с правилната натройка“ заяви Кузма, който бе избран под №27 от Драфта и без съмнение засенчва до момента считаният за бъдещо лице на отбора – Лонзо Бол. 

Мачът се реши в средата на последната част, когато при равен резултат калифорнийци вкараха 10 поредни точки, а домакините пропуснаха 7 последователни изстрела и резултатът стана 110:100. 

Бившата Ракета Кори Брюър се включи отлично за победителите, като реализира 21 точки, а домакините така и не успяха да наваксат изоставането си в оставащото време. Лошата новина за тях бе и това, че Крис Пол напусна в началото на последната част с разтежение в слабините и не се върна. 

Все пак с баланс 25-5 Хюстън остава №1 в Лигата, но вече има само една загуба по-малко от шампиона Голдън Стейт, който е по петите му. Езерняците са с показатели 11-18.