След 7-месеца рехабилитация на контузия Айзея Томас направи дългоочаквания си дебют за Кливланд и феновете на Кавалиърс определено останаха доволни от видяното. 

Дребничкият гард вкара 17 точки за 19 минути на паркета, за да помогне на отбора си да победи Портланд със 127:110. Той успя в 6 от 12 изстрела от игра, като добави и 3 асистенции. 

„Изминах наистина дълъг път и в един момент не виждах светлина в тунела, затова сега съм невероятно щастлив. Вярвам, че 2018-а ще бъде специална година“ заяви Томас, който пристигна в Кливланд от Бостън по сделката за Кайри Ървинг през лятото и няма да играе срещу Селтикс утре сутринта, тъй като в тима ще бъдат внимателни и първоначално ще ограничат минутите му на паркета. 

ЛеБрон Джеймс отбеляза 24 точки за домакините, които прекъснаха серията си от 3 поредни загуби. Кавалиърс спечелиха след много силно второ полувреме, в което вкараха 74 точки, но се откъснаха едва в началото на последната част, когато Томас и Уейд имаха силни изяви, за да се вдигне разликата до 100:91. 

Деймиън Лилард се завърна за Трейл Блейзърс след отсъствие от 5 мача поради контузия и вкара 25 точки, но направи и 7 грешки. Разликата дойде именно от там, тъй като домакините вкара 25 точки след загубени топки от съперника. Кливланд продължава борбата в челото на Изток с 25-12, а Портланд е 7-и на Запад с 19-18.