Тони Паркър не започна мач за Сан Антонио за първи път от 8 години, но Шпорите загубиха с 86:94 у дома от Индиана. 

Французинът се възстановяваше дълго време от контузия, но след като стана готов отново започваше в мачовете на тексасци, макар и при ограничени минути. Личеше обаче, че не е в най-доброто си състояние. 

Тази нощ вкара 12 точки, като реализира тройка №500 в кариерата си и стана едва 4-ият, който е стигнал тази граница, а освен това има поне 18 000 точки и поне 6500 асистенции. Другите трима са ЛеБрон Джеймс, Джон Стоктън и Гари Пейтън. 

„Преди мача Поп ме извика и ми каза, какво е решил. За мен обаче нямаше проблем. Знаех, че този ден рано или късно ще дойде. Важното е отборът да печели, а аз ще се старая както винаги да се раздавам максимално и да помагам с каквото мога“ заяви френският ветеран, който за последно започна от пейката в плейофите през 2010-а срещу Далас. 

Вместо него започна младока ДеЖонте Мъри, който завърши с 8 точки и 4 асистенции, докато Паркър направи 5 паса. Като цяло обаче Сан Антонио не бе на ниво и така Пейсърс спря серията на тима от 14 поредни победи у дома, като Шпорите паднаха едва за трети път в своята зала. 

Слаба трета част остави тексасци с изоставане от 12 точки преди последната част, в която разликата падна до 6, но до обрат нямаше как да се стигне. Виктор Оладипо поведе Индиана с 19 точки, а тимът се подобри до 25-22. Сан Антонио пък е с 30-18, като се смъкна на 4-о място в конференцията. 

Останалите резултати: Бостън – Орландо 95:103 (Кайри Ървинг се завърна с 40 точки след контузия за Селтикс), ЛА Лейкърс – НЙ Никс 127:107, Детройт – Бруклин 100:101 (5-а поредна загуба за Пистънс).