Треньорът на Голдън Стейт Стив Кър съсипа отбора от критики след срамната загуба от Юта с 99:129. 

Шампионите бяха пометени от Джазмените, които успяха в 58% от стрелбите си от игра и записаха най-впечатляващия си успех в един като цяло разочароващ сезон. 

„Това бе нелепо представяне и момчетата ще се съгласят. Играхме отвратителен баскетбол. Нямаше страст, енергия и желание и просто ни сритаха задниците“ заяви Кър, чийто тим все пак остава №1 в Лигата с баланс 40-11. 

На Изток обаче, мъките на Кливланд продължават, след като Кавалиърс успяха да загубят и от Детройт, който прекъсна серията си от 8 поредни загуби. Пораженията за ЛеБрон Джеймс и компания пък станаха 11 в последните 16 мача. 

Още по-лошото обаче бе, че Кевин Лав напусна в първата четвърт с фрактура на костица на лявата ръка  и се очаква да отсъства между 6 и 8 седмици. С баланс 29-20 Кливланд вече определено трябва да се притеснява дори за мястото си в четворката. 

„Просто е разочароващо. Нищо не се получава в играта ни, а сега загубихме и Кевин, който ще е аут за около 2 месеца. Трудно е наистина“ заяви ЛеБрон Джеймс. Андре Дръмънд се отчете с 21 точки и 22 борби за Пистънс, които бяха без Блейк Грифин, както и без играчите, които бяха пратени в Клипърс, но въпреки това победиха. 

Останалите резултати: Вашингтон – Оклахома Сити 102:96 (Уизърдс спряха серията на Тъндър от 8 поредни победи, въпреки че бяха без Джон Уол, който е аут за 2 месеца след операция на коляното), Ню Йорк – Бруклин 111:95, Торонто – Минесота 109:104, Ню Орлийнс – Сакраменто 103:114, Сан Антонио – Денвър 106:104, ЛА Клипърс – Портланд 96:104.