Най-добрият български баскетболист Александър Везенков ще има нов треньор в Барселона, след като клубът най-после изгони неадекватния Сито Алонсо. 

Наставникът пристигна през лятото, но не успя да постигне абсолютно нищо, като каталунците са в дъното на Евролигата с баланс 7-14, а в първенството са с 12-7, но далеч от лидера Реал, който е със 17-2. 

Именно ново поражение в шампионата вчера от Баскония със 72:96, при което първата четвърт завърши 31:7 за баските, доведе краят за Алонсо. Временно отборът ще бъде воден от наставника на Б-отбора Алфред Жулбе, който ще дебютира в четвъртък срещу Макаби в двубоя от Евролигата. 

Алонсо така и нямаше ясна идея как иска да играят баскетболистите му, а промените които опитваше, също не дадоха резултат. През есента той остави извън състава Везенков за около два месеца, макар че българинът със сигурност не бе по-лош от доста от скъпоплатените звезди играещи на неговата позиция. 

Това е втори пореден сезон, в който баскетболният Барселона е пълна катастрофа, след като през миналия нещата не върнаха и при Йоргос Барцокас, който все пак получи шанс да остане до края на кампанията.