Кливланд продължи да бъде главно действащо лице и в последните минути преди затварянето на трансферния прозорец, промени на практика целия си тим! 

След като първоначално направиха сделка с ЛА Лейкърс и се разделиха с Айзея Томас и Чанинг Фрай, Кавс пратиха и ветерана Дуейн Уейд в Маями! 

Гардът бе заявил, че иска да завърши кариерата си при Горещите, където изкара 13 години и сега това явно ще се случи. В замяна Кливланд получава избор от втория кръг на драфта. 

„Наистина съм щастлив за моя брат! Така трябва да бъде. Обичам те, човече!” написа ЛеБрон Джеймс в Инстаграм, веднага след разбра за напускането на Дуейн, който пристигна в Охайо преди сезона от Чикаго. 

Това обаче не бе всичко, тъй като преди това Кливланд направи сделка, в която участваха още Сакраменто и Юта. Така при ЛеБрон Джеймс пристигнаха плеймейкъра Джордж Хил от Кингс и крилото на Джаз Родни Хууд. 

Към Сакраменто замина Иман Шъмпърт, като Кралете взеха и ветерана Джо Джонсън от Юта. Джазмените пък получиха Джей Краудър и Дерик Роуз от Кливланд, като последният обаче ще бъде освободен и ще може да премине в отбор от плейофите. 

Така на практика Кливланд се раздели с шестима играчи и привече на тяхно място четирима баскетболисти, след една от най-големите промени правена в истарията на отбора.