Баскетболистите на Хюстън продължават с впечатляващото си представяне и тази нощ записаха 15-а поредна победа. 

Ракетите надвиха Бостън със 123:120 у дома, благодарение на страхотна работа в защита в последните минути, с което показаха, че имат сериозно подобрение в тази част от играта. Тове е втората най-дълга поредица в историята на отбора след 22 последователни успеха от сезон 2007-08. 

Тексасци губеха с 6 точки при 107:113, когато направиха серия от 10:2 и съумяха да задържат аванса си. В последните 4 минути домакините откраднаха 4 пъти топката и вкараха 7 точки от грешки на Селтикс. 

„Ние просто разполагаме с необходимите качества, за да сме на ниво в защита. Този отбор прости има много“ заяви Тревър Ариза, който се отчете с важни отигравания. Джеймс Хардън наниза 26 точки и добави 10 асистенции, а Ерик Гордън избухна с 29 точки от пейката за успеха, като вкара 7 тройки. 

Домакините бяха подпомогнати и от факта, че в последните секунди Кайри Ървинг на два пъти се провали от линията, когато трябваше да изпусне нарочно наказателен удар. Първо вкара с табло, а след това не уцели ринга. „Просто не мога да изпускам нарочно“ ядосваше се Ървинг, който завърши с 18 точки. 

Четиримата играчи от пейката на Бостън вкараха впечатляващите 67 точки, но това не помогна и с баланс 44-20 Келтите вече имат 3 загуби повече от лидера в конференцията Торонто. Хюстън пък остава лидер в Лигата с 49-13 и има една загуба по-малко от Голдън Стейт.