Суперзвездата на НБА и Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри получи контузия при победата над Сан Антонио със 110:107, след  като обърна десния си глезен. 

Това стана още в самото начало, когато при така на коша се приземи лошо и след това се оказа, че не може да продължи, въпреки че изпълни два наказателни изстрела. 

На този етап се счита, че травмата не е много сериозна, но в Голдън Стейт няма да рискуват и Стеф ще пропусне поне следващите два двубоя срещу Портланд и Минесота. През декември той не игра 3 седмици заради подобно навехване, но на левия крак. 

„И без него имаме много талант” заяви треньорът Стив Кър, след като Уориърс спечелиха за 7-и път поред. Кевин Дюрант наниза 37 точки и взе 11 борби, а домакините наваксаха изоставане от 8 точки в последните минути, за да успеят да стигнат до триумфа. 

Брин Форбс изпусна за Шпорите да изравни при последната стрелба, а поражението бе 7-о в последните 9 мача за тексасци, които с баланс 37-28 са вплетени в здрава битка за плейофите, след като освен фаворитите 8 тима спорят за 6 места. 

Останалите резултати: Шарлът – Бруклин 111:125, Маями – Филаделфия 108:99, Минесота – Бостън 109:117 (Дерик Роуз не игра за Вълците), Оклахома Сити – Финикс 115:87.