Шампионът в НБА Голдън Стейт допусна второ поредно поражение, след като падна със 103:109 при гостуването си на Минесота. Преди това тимът отстъпи и в Портланд. 

Уориърс отново бяха без Стеф Къри, а и без други важни фигури като Андре Игуодала и Дейвид Уест, което оказа влияние на представянето им. 

Кевин Дюрант наниза 39 точки, но калифорнийци се провалиха през второто полувреме, загубено с 41:54. Все пак в края разликата беше само точка, когато Карл-Антъни Таунс реши всичко. 

Той вкара с обръщане от крилото, а след това проби, овладя топката след пропуска си и направи 108:103, като по този начин гарантира, че Вълците ще спрат серията си от 3 поредни загуби. 

Героят завърши с 31 точки и 16 борби за победителите, а по този начин Минесота се подобри до 39-29 и продължава борбата за по-добра позиция в елиминациите. Голдън Стейт е с 51-16 и вече е с 2 загуби повече от Хюстън. 

Клей Томпсън вкара 22 точки за гостите, но от тройката бе само 3 от 12, като един от пропуските му дойде при една точка изоставане за Уориърс минута и половина преди края.