Вашингтон и Бостън изиграха луд мач в НБА, който Уизърдс спечелиха със 125:124 след две продължения. 

При това гостите наваксаха изоставане от 20 точки, а Келтите могат да съжаляват, че не спечелиха, въпреки че играха без Кайри Ървинг, Ал Хорфърд, Джейлън Браун и още три от резервите. 

Джейсън Тейтъм пропусна най-добрия шанс за победа за своя тим, след като изравни 3 секунди преди края на първото продължение за 115:115 и бе фаулиран, но пропусна наказателния изстрел. Преди това Джоди Мийкс бе изравнил в края на редовното време, за да прати двубоя в добавено време. 

Във вторите допълнителни 5 минути столичани дръпнаха със 125:119 85 секунди преди края, но трябваше да треперят, след като Грег Монро реализира, а след това и Тери Розиър отбеляза тройка. Бийл пропусна и даде нов шанс на Бостън, но Тейтъм изпусна от далечно разстояние. 

Брадли Бийл водеше Вашингтон с 34 точки, Маркиф Морис добави 20, а Ото Портър още 18, като Уизърдс се подобриха до 39-30 и продължават борбата за домакинско предимство в първия кръг на плейофите. Селтикс са с 46-22 и сякаш окончателно изпуснаха първото място в конференцията.