Лошите новини за шампиона на НБА Голдън Стейт продължават една след друга, след като стана ясно, че Уориърс губят и третата си голяма звезда за известно време. 

Тимът играе вече 10 дни без Стеф Къри, по-рано през тази седмица остана за няколко мача без Клей Томпсън поради счупен палец, а сега се оказа и че Кевин Дюрант е с травма. 

Крилото ще почива около 2 седмици заради пукнато ребро. Той е пострадал в мача с Минесота в неделя след сблъсък с Карл-Антъни Таунс и след като продължил да изпитва болки направените тестове показали, че ще трябва да почива. 

„Не мисля, че става въпрос за нещо драматично, тъй като все пак той няма да е на разположение седмица или две. Просто трябва да оцелеем в следващите мачове и за началото на плейофите всичко ще бъде наред“ опита да остане спокоен треньорът Стив Кър. 
Тази нощ обаче шампионите паднаха неприятно у дома от Сакраменто с 93:98 и при това развитие на нещата на практика губят шансове за №1 в конференцията, тъй като с баланс 52-17, докато Хюстън вече е с 3 загуби по-малко. 

Дреймонд Грийн изравни за 93:93 с тройка 50 секунди преди края, но след това Ник Йънг фаулира Бъди Хийлд, който вкара един наказателен изстрел. Грийн пропусна от тройката, след което Хийлд не сгреши на два пъти от линията, след което Уили Коули-Стайн спря Ник Йънг и така Кралете спечелиха за втори път през сезона като гости в Оукланд. 

Останалите резултати: Орландо – Бостън 83:92, Филаделфия – Бруклин 120:116, Торонто – Далас 122:115 (прод), Оклахома Сити – ЛА Клипърс 121:113, ЛА Лейкърс – Маями 91:92.