Някои от най-великите играчи от близкото минало в НБА бяха приети в Залата на Славата на баскетбола в Спрингфийлд, Масачузетц. Официалната церемония ще се състои на 7 септември. 

Джейс Кид и Стив Неш, които остават в историята като някои от най-великите подавачи, Рей Алън, който е №1 по отбелязани тройки и 10-кратният участник в Мача на Звездите - Грант Хил са сред тези, които получават голямата чест. 

Освен тях в класа попадат още легендарният колежански треньор Чарлз Дризъл, шампионът с Филаделфия Морис Чийкс, както и легендите при жените Тина Томпсън, която е четириктратна шампионка в лигата и Кейти Смит, носител на 3 златни медала от Олимпийски игри. 

„Това просто те кара да се чувстваш благодарен и оценен. В крайна сметка обаче това е отборен спорт, така че се надявам да мога да представя добре своите съотборници и треньори“ заяви Кид. 

„Чувството е фантастично. Това е индивидуално признание, но всъщност страшно много хора са били около мен през цялото ми пътуване, които са помогнали да бъда тук. Усещането е специално и точно за това честта за мен и семейството ми е огромна“ добави Неш.