Треньорът на Голдън Стейт Стив Кър изригна срещу играчите си след тежкото поражение от Индиана със 106:126. 

Уориърс наистина няма за какво да играят, тъй като нито могат да заемат първото място в конференцията, нито могат да загубят второто. Въпреки това обаче, наставникът критикува сериозно баскетболистите. 

„Големият проблем бе отношението. В НБА няма как да спечелиш мач, без да положиш усилия и старание. Просто бяхме трагични“ негодуваше Кър, който се кара на играчите в продължение на няколко минути след  двубоя. Кевин Дюрант, който вкара 27 точки обаче, не се съгласи. 

„Не мисля, че не ни пукаше. Просто съперникът бе по-агресивен и с по-добра стратегия. Не смятам обаче, че в този отбор има някой, на когото не му пука“ заяви крилото. 

Боян Богданович вкара 28 точки за Пейсърс, от които 6 тройки и така Индиана стана първият отбор в историята, която успява да спечели всичките срещу срещу тим на Стив Кър в рамките на един сезон. 

„Да, бесен съм. Зная, че мачът е без значение, но плейофите започват другата седмица и в тях подобно представяне е недопустимо и неприемливо“ ядосваше се наставникът. 

Индиана подобри баланса си до 47-32 и продължава битката за топ 4 в Източната конференция, като за момент е на 5-о място, близо до Кливланд и Филаделфия, които утре играят ключов сблъсък помежду си. 

Останалите резултати: Милуоки – Бруклин 111:119, Кливланд – Вашингтон 119:115, Юта – ЛА Клипърс 117:95, Хюстън – Портланд 96:94 (Ракетите загубиха аванс от 17 точки в последните 4 минути, но биха с кош на Крис Пол), Денвър – Минесота 100:96.