Редовният сезон в НБА приключи и докато участниците в плейофите се готвят за най-важните мачове, отборите извън елиминациите мислят за бъдещето. 

В резултат Ню Йорк Никс и Орландо Меджик уволниха своите треньори в стремежа да тръгнат нагоре след разочароващата кампания. 

Тимът от Голямата Ябълка се раздели с Джеф Хорнасек, като води отбора в продължение на 2 години и записа показатели от 60-104. 

Контузията на Кристапс Порзингис ликвидира шансовете на Никс за нещо повече през кампанията, като се очаква тимът да погледне към големите звезди през лятото на 2019-а, когато ще има повече свободни пари. 

В същото време Орландо би шута на Франк Вогъл, който също за два сезона не постигна нищо – 54 победи и 110 загуби. Меджик пропуснаха плейофите за 6-и пореден сезон, което е рекордна серия в историята на отбора. 

Очаква се нови треньори да имат още Милуоки, Финикс, Мемфис и Шарлът, а спрягани за тези тимове ще бъдат Дейвид Физдейл, Дейвид Блат, Марк Джаксън и Джери Стекхаус, както и някои помощници в плейофни тимове като Ник Нърс, Джеймс Борего, Дейвид Вантерпул и Игор Кокошков.