Баскетболистите на Индиана размазаха Кливланд със 121:87, за да изравнят резултата в серията на 3-3 победи и да доведат битката до решаващ 7-и мач в неделя в залата на Кавалиърс. 

За разлика от предишните оспорвани сблъсъци, този път интригата липсваше, след като Пейсърс вкараха 56% от стрелбите си, поведоха с 10 точки на почивката, а след третата част и с 25, за да стигнат до впечатляващ триумф. 

Виктор Оладипо завърши с трипъл-дабъл от 28 точки, 13 борби и 10 асистенции, а Домантас Сабонис добави 19 точки от пейката за успеха, който спря серията на отборите на ЛеБрон Джеймс на 11 мача, когато те могат да приключат плейофна серия. 

„Играх здраво и уверено. Свършихме си работата, но този мач вече е без  значение, тъй като има още един“ заяви Оладипо, чийто тим вече спечели веднъж в залата на Кливланд и гони първо класиране за полуфиналите на конференцията от 2014-а. 

Краля остана с 22 точки, като ще трява да изведе отбора си до победа в решаващия сблъсък, за да остане непобеден в 1-ия кръг на елиминациите в кариерата си, след като до момента е 12-0. 

В същото време съперникът на победителя от тази серия вече е ясен, след като Торонто победи Вашингтон със 102:92 и затвори серията с 4-2. Кайл Лаури отбеляза 24 точки, резервите добавиха общо 34, а Раптърс спечелиха последната част с 29:14, за да приключат нещата.