След убедителната си победа над Портланд в първия кръг в Ню Орлийнс бяха  уверени, че могат да продължат със силното си представяне и в серията с Голдън Стейт. Шампионите обаче ги върнаха бързо в реалността. 

След равностойна първа четвърт, завършила 35:34 за Уориърс, калифорнийци спечелиха втората с 41:21, за да се откъснат напред и да спечелят със 123:101 и да поведат с 1-0 в серията. Мач №2 отново е в Оукланд, а в него се очаква да се завърне и Стеф Къри. 

„Ние се нагодихме да играем без Стеф, но сега е страхотно, че той е близо до завръщане. Този отбор обаче има изключителна широчина, което може само да ни радва“ заяви Томпсън. 

Кевин Дюрант се отчете с 26 точки и 13 борби, Клей Томпсън вкара 27, а Дреймонд Грийн помогна с трипъл-дабъл от 16 точки, 15 овладени топки и 11 асистенции. 

Антъни Дейвис вкара 21 точки за Пеликанс, но след 10 в първата четвърт не бе ефективен, а Джру Холидей, който се представи толкова добре срещу Трейл Блейзърс, остана едва с 11 точки при стрелба от игра 4 от 14. 

„Мачът не мина, както го планирахме“ лаконичен бе треньорът на Ню Орлийнс Алвин Джентри, който бе в екипа на Стив Кър при титлата от 2015-а, но сега ще трябва да промени нещата за мач №2.