Ал Хорфърд приближи Бостън само на победа от финала в Източната конференция на НХЛ, след като имаше важни отигравания при успеха със 101:98 след продължение. Селтикс водят с 3-0 в серията и могат да приключат нещата още в следващия сблъсък. 

Хорфърд имаше само 2 точки в първите 3 части, но след това се разигра, като излезе на сцената в последните секунди, когато първо бе намерен под коша и реализира, за да даде аванс от 99:98 на отбора си. 

По-важното му отиграване обаче бе впоследствие, когато открадната топката от Джоел Ембийд и беше фаулиран, като вкара и двата наказателни изстрела. Отчаяната тройка на Марко Белинели със сирената не попадна в целта. 

Именно италианецът обаче донесе продължението, след като отбеляза от крилото в самия край на редовното време. Преди това Джейлън Браун бе дал аванс на гостите при бърза атака само 1,7 секунди преди края. Белинели обаче изравни. 

Мачът беше много оспорван и мина през многобройни смени на водачеството, на радостта все пак бе за Детелините, които играха по-добре до почивката. И в първата и втората четвърт те обаче допускаха съперника да прави големи точкови серии. Сиксърс първо вкараха 12 поред, а след това 13 и на почивката домакините водеха с 51:48. 

След това нито един от тимовете не успя да се откъсне, за да се стигне до последните драматични моменти. В продължението Филаделфия вкара първите 5 точки, но и това не помогна на Сиксърс. 

Новобранецът Джейсън Тейтъм отново бе впечатляващ за Бостън, като приключи с 24 точки. Тери Розиър добави 18, Джейлън Браун 16, а героят Хорфърд се отчете с 13. За домакините Джоел Ембийд приключи с 22 точки и 19 борби.