Голдън Стейт не остави шансове на Ню Орлийнс и след 118:92 дръпна с 3-1 победи в полуфиналната серия на Запад в НБА, която може да приключи още в следващия двубой в Оукланд. 

За разлика от предишния двубой премина изцяло под доминацията на Пеликанс, сега калифорнийци бяха тези, които не оставиха съмнение в превъзходството си. 

Уориърс започнах ударно и набързо дръпнаха с 14:4. Стрелбата на шампионите вървеше, а освен това те действаха изключително мобилизирано и здраво в защита. 

Преднината се увеличи до 27:10, а първата четвърт приключи при 37:22. Пеликанс успяха да се посъвземат и намалиха изоставането си до десетина точки, но калифорнийци като цяло контролираха нещата. 

Все пак разликата падна и на почивката Голдън Стейт водеше само с 61:54, което създаде усещане, че до обрат може да се стигне. Само че за пореден път шампионите решиха всичко в третата четвърт. 

Те вкараха първите 7 точки за периода, за да удвоят аванса си, спечелиха го с 33:19 и след това мачът просто се доиграваше. Кевин Дюрант завърши с 38 точки, при стрелба от игра 15 от 27, а Стеф Къри добави 23. 

За домакините Антъни Дейвис вкара 26, но пропусна 14 от своите 22 изстрела, а голямата разлика дойде в асистенциите, след като Ражон Рондо, който в предия мач имаше 21, сега остана с 6, а целият отбор приключи със 17.