Кливланд е първият финалист на Изток в НБА. Кавалиърс бяха безкомпромисни и разбиха Торонто със 128:93, за да спечелят серията с 4-0. Те чакат победителя от сблъсъка Бостън – Филаделфия (3-1). 
 
ЛеБрон Джеймс и компания не оставиха съмнение в превъзходството си, като в този двубой демонстрираха неверятна успеваемост при стрелбата си, което нямаше как да не им донесе успех.
 
Кливланд водеше през по-голямата част от първото полувреме, като след серия от 12:0 в края на втората четвърт, се откъсна с 63:47 на почивката. Отлично играха в тези минути Джей Ар Смит и Кайл Корвър, които имаха 15 и 13 точки, като двамата бяха по 3 от 3 от тройката. Стрелбата на Кавс като цяло бе впечатляваща – 61%.
 
Това се оказа ключово, защото в третата част Кавс окончателно решиха нещата, като увеличиха аванса си до 24 точки в средата на периода, а след това и до 28 преди последната част, в която мачът се доиграваше. 

ЛеБрон Джеймс завърши с 29 точки и 11 асистенции за успеха, Кевин Лав добави 23 точки, а Кавс реализираха 59,5% от изстрелите си. Така Кливланд победи Торонто за 10-и път поред в плейофите, като разочарованието за Раптърс е огромно, след като те бяха с най-добър баланс в конференцията след редовния сезон.