Един от  най-добрите европейски играчи в историята на НБА - Тони Паркър, няма никакво намерение да спира с баскетбола и иска да остане в лигата 20 сезона. 

За да изпълни това си намерение, му трябват още 3 кампании и макар че не е сигурно, че ще остане в Сан Антонио, където преминава цялата му кариера, той не смята да приключва. 

"Не е сигурно, че ще остана при Шпорите. Отворен съм към предложения. Бих искал цялата ми кариера да премине в Сан Антонио, където играя вече 17 години. Няма обаче да е краят на света, ако се наложи да напусна" заяви французинът, който през лятото става свободен агент. 

"Смятам, че мога да играя още 2-3 години. Все още не се виждам извън баскетбола и искам да съм част от лигата в продължение на 20 години" добави четирикратният шампион. 

Паркър, който другата седмица ще навърши 36 години, със сигурност ще трябва да приеме по-малка заплата, за да остане при тексасци. В кариерата си той има до момента по 15,8 точки и 5,7 асистенции, но през последния сезон загуби титулярното си място за сметка на Дежонте Мъри. 

В същото време Торонто уволни треньора си Дуейн Кейси, след второто поредно отпадане от Кливланд от плейофите с 0-4. Наставникът бе 7 години начело на Раптърс и изведе тима до рекордни 59 победи през редовния сезон, но се провали тотално срещу Кавалиърс. Той е кандидат да поеме Детройт, докато вариант за негов заместник е Майк Бъдънхолзър, който се раздели с Атланта.