Супезвездата на Голдън Стейт Стеф Къри не е притеснен от колебливите си изяви в нападение в първите два мача срещу Хюстън от финала на Запад в НБА. 

Гардът е едва 2 от 13 от тройката до момента в серията, като записа 18 и 16 точки в срещите. При 1-1 двата тима ще подновят битката в Оукланд в нощта на неделя срещу понеделник от 3 часа. 

"Винаги стрелям следващия опит с увереност и самочувствие и вярвам, че ще вкарам. Това никога няма да се промени и мога да кажа, че не съм си загубил съня от това" коментира гардът. 

Именно двукратният МВП на лигата бе атакуван най-много от Ракетите, като в първите два мача тези ситуации на изолация срещу него бяха 23, а успеваемостта на тексасци бе около 50%. Треньорът Стив Кър обаче вярва в уменията му в защита. 

"Той винаги е бил отличен в отбрана по отношение, като умее да пресича пасове, има бързи ръце. Това не е първият подобен случай, в който е притискан, така че съм сигурен, че ще се справи" каза специалистът. 

В същото време утре от 3,30 сутринта е мач №3 от серията между Бостън и Кливланд, като Селтикс водят с 2-0 преди двата поредни мача в Охайо. Келтите са с баланс от едва 1-4 като гости до момента в плейофите, но със сигурност притесниха доста ЛеБрон Джеймс с изявите си в първите два мача. 

Треньорът на Кавс Тайрон Лу иска отборът му да вдигне темпото, защото по-бавната игра подхожда на Бостън. Кливланд има едва 40% стрелба в серията, като от тройката ситуацията е трагична - 25%. 

"Трябва да атакуваме агресивно още  от началото, да играем бързо и да дадем тона на мача. Те направиха два добри мача у дома, така че сега е наш ред" заяви Лу.