В Кливланд се зарадваха, след като часове преди първия мач срещу Голдън Стейт от финала в НБА разбраха, че Кевин Лав е на разположение на трениьора Тайрон Лу. 

Крилото е покрило необходимите условия по протокола за мозъчно сътресение, в който бе поставен, така че ще може да вземе участие в битката в "Оракъл Арина". 

Той пострада при сблъсък с Джейсън Тейтъм в мач №6 от финала на Изток и пропусна 7-ия сблъсък, но пътува с Кавалиърс за Оукланд и в деня преди мача тренира леко, след което е показал, че е напълно възстановен. 

Това обаче няма да гарантира титулярно място на Лав, тъй като в негово отсъствие Джеф Грийн се справи с отлично, като записа по 16,5 точки, 5,5 борби и 1,5 чадъра и може би няма да бъде голяма изненада, ако наставникът на Кливланд реши отново да му гласува доверие. 

Все пак в двата мача от редовния сезон срещу Голдън Стейт Лав се справи добре, като се отчете с по 24 точки и 12,5 борби и при всички положения завръщането му ще бъде от полза за Кавс, които са абсолютен аутсайдер в сблъсъка.