Гардът на Кливланд Джей Ар Смит обяви, че е знаел, че резултатът в края на двубоя срещу Голдън Стейт, е равен. 

Фенове и анализатори останаха шокирани, когато той взе борбата в нападение 4 секунди преди края след пропуск от наказателната линия на Джордж Хил, но вместо да опита да стреля, задържа топката и времето изтече, с което мачът влезе в продължение. 

Мнозина прецениха, че Смит се е объркал и е смятал, че отборът му има аванс от точка, което след мача бе потвърдено и от треньора Тайрон Лу. Веднага след ситуацията баскетболистът повдига рамене и сякаш казва на ЛеБрон Джеймс "Мислех, че водим". Впоследствие обаче, баскетболистът отрече подобно нещо. 

"Знаех, че резултатът е равен, а освен това очаквах да вземем прекъсване. Дюрант бе близо до мен, така че исках да се освободя на по-добра позиция" коментира Смит. Повторенията обаче показаха, че ЛеБрон Джеймс жестикулира енергично към съотборника си да стреля. После звездата опитва да вземе таймаут, но реферите не го забелязват. Смит пък взаимодейства с Хил, но твърде късно. 

"Ако смятах, че водим, просто щях да задържа топката и да чакам да ме фаулират. Очевидно не бе така" добави играчът. В лагера на Уориърс пък са убедени, че са имали късмет и съперникът им наистина се е объркал.