Крилото на Голдън Стейт Андре Игуодала е близо до завръщане в игра, което със сигурност ще направи Уориърс още по-силни. 

Баскетболистът, който е най-добрата опция на калифорнийци в защита срещу ЛеБрон Джеймс, пропусна 6 поредни мача от плейофите заради натъртване на лявото коляно, но от няколко дни вече не усеща болка и планира завръщането си в игра, вероятно още в мач №3. 

През изминалия уикенд Игуодала за първи път след контузията спринтира по време на тренировка, което е добър знак, но все още участието му в следващия двубой не е сигурно. 

"Целта ми е да играе в мач №3, но преди това исках да играя и в мач №2, така че ще видим" заяви доста неопределено Иги след победата на Голдън Стейт със 122:103 вчера. 

"Докато той не започне да тича без да изпитва болка няма как да играе. Оптимист съм обаче, че в даден етап от финалната серия ще се върне" каза треньорът Стив Кър. 

Игуодала е МВП на финалите през 2015-а и важна част от ротацията на Уориърс, въпреки че отсъствието му не е от решаващо значение.