В Кливланд не губят надежда и вярват, че могат да се върнат в битката за титлата в НБА, въпреки че изостават с 0-2 в серията. Сега Кавс ще приемат на два пъти Голдън Стейт и знаят, че третият мач е ключов. 

"Ние имаме вяра, че можем да ги победим. Гледахме двата мача и знаем, какво трябва да подобрим. Най-важно е да сме на ниво по отношение на физиката и агресията. Трябва да действаме здраво и винаги да бъдем близо до Стеф, Клей и Кей Ди" заяви треньорът Тайрон Лу. 

Суперзвездата ЛеБрон Джеймс пък изглеждаше нервен и не особено ентусиазиран. "Не ми харесва усещането и настроението, в което съм сега. С такъв пасив срещу подобен съперник, няма как да се чувстваш комфортно" изтъкна Краля, който се готви за нов подвиг. 

Миналата година ситуацията бе подобна за Кливланд, който водеше с 6 точки малко повече от 3 минути преди края, но загуби със 113:118, изостана с 0-3 в серията и на практика загуби всякакви шансове за титлата. 

Очаква се наставникът на Кавс да направи някои промени в ротацията си и да даде повече минути на крилото Родни Хууд, който до момента играе малко и е изключително неефективен, като е едва с 15% успеваемост при стрелбата от тройката. 

В Голдън Стейт пък са спокойни. "Знаем каква ще бъде атмосферата, как ще играе Кливланд тук и това, че ще действа с много енергия и сила. Няма да е лесно и когато сменяш залите е необходимо отново да се стремиш да наложиш волята си" сподели Стеф Къри, който играе страхотно до момента. 

Мач №3 е утре в 4,00 часа сутринта българско време, а Кавс не трябва да допускат изоставане от 0-3, защото никога в историята не е имало обрат от подобен дефицит.