В НБА избухна нова бомба, след като един от най-добрите центрове в Лигата – ДеМаркъс Къзънс ще подсили шампиона Голдън Стейт и явно ще направи тима съвсем непобедим. 
 
Макар и да се възстановява в момента от скъсан ахилес, мнозина са на мнение, че с неговото идване Уориърс ще продължат да доминират и поредната им титла ще бъде абсолютно сигурна. 
 
Къзънс се е договорил да подпише за 1 година, за която ще получи скромните 5,3 милиона долара. Той бе считан за един от най-апетитните свободни агенти през това лято, но явно травмата му накара доста тимове да не рискуват предлагайки му дългосрочен контракт. 
 
Въпреки това за фаворити за него бяха считани доскорошният му тим Ню Орлийнс Пеликанс, както и ЛА Лейкърс. Ако обаче той покаже през следващата кампания, че е излекуван напълно, тогава ще може да получи желания договор. 
 
„Това е моето асо пика, моят ход в шаха“ коментира Къзънс, който е разговарял със звездите на Голдън Стейт Стеф Къри, Кевин Дюрант и Дреймонд Грийн, преди да се съгласи да подпише с калифорнийци. 
 
Буги, както е известен центърът, записа средно по 25,2 точки и 12,9 борби на мач преди да се контузи. Очакванията са, той да бъде готов за началото на тренировъчния лагер през септември, но дори и да пропусне началото на сезона, би трябвало да се завърне в игра преди Нова година.