Опитният плеймейкър Ражон Рондо също ще играе с ЛеБрон Джеймс през новия сезон в НБА, след като се разбра да подпише с ЛА Лейкърс за една година. 

Контрактът на играча е на стойност 9 милиона долара, а след неговото идване Езерняците решиха да се разделят с крилото Джулиъс Рандъл. 

Младокът получи доста похвали за играта си, но не можеше да се надява на кой знае колко добър контракт от финансова гледна точка. Той обаче бързо си намери нов отбор, след като ще подпише с Ню Орлийнс за 2 години срещу 18 милиона. 

Именно при Пеликанс игра и Рондо през изминалата кампания, като записа по 8,3 точки и 8,2 асистенции и помогна на тима да стигне до 2-ия кръг на плейофите. В елиминациите ролята му бе още по-сериозна – по 10,3 точки и 12,2 паса. 

При всички тези ходове и след идването на ЛеБрон Джеймс, Лейкърк остана само с около 5 милиона долара свободни пари за нови играчи, така че евентуалното привличане на друга суперзвезда ще може да стане само чрез сделка. По-вероятно е обаче тимът да изчака до лятото на 2019-а да добави друг водещ играч.