Eдна от най-големите звезди в НБА от началото на века – Дуейн Уейд ще остане в Лигата още един сезон. 

Ветеранът се колебаеше сериозно дали да не прекрати кариерата си, но в крайна сметка реши да облече екипа на Маями Хийт за още една кампания. До края на седмицата се очаква той да подпише договора си, който ще му донесе скромните 2,4 милиона долара. 

„Винаги съм правил нещата по своя начин, независимо дали са били добри или лоши. Стигнах дотук, защото вършех това, което смятам, че е най-добро за мен и семейството ми и което смятам за правилно. Сега мисля, че трябва да играя още един сезон, в който ще дам всичко, което ми е останало на играта, на която посветих живота си и съм щастлив от това“ заяви Уейд в специално обръщение. 

Той е лидер на Маями в историята по точки, асистенции и откраднати топки, като се очаква ролятата му да бъде същата, когато се завърна в при Горещите през февруари тази година. Най-вероятно ще влиза от  пейката и ще служи за ментор на младите играчи. 

„Трябваше да си отговоря на много въпроси, но в крайна сметка нека да се забавляваме през този последен сезон. Нека да накараме този млад отбор да се надскочи и да напишем своята история заедно“ добави Уейд.