Фаворитът на Изток в НБА Бостън тръгна с убедителен триумф в новия сезон, след като срази може би най-големия си съперник – Филаделфия със 105:87 у дома. 

Очаква се двата тима да се борят здраво за първото място в конференцията и Селтикс успяха да нанесат първия удар, въпреки че Кайри Ървинг нямаше ден и се отчете едва със 7 точки. 

Младокът Джейсън Тейтъм обаче наниза 23 и взе 9 борби, а Маркъс Морис добави 16 и 10 овладени топки от пейката. Гордън Хейуърд игра 25 минути в първия си официален двубой след ужасната контузия отпреди година и завърши с 10 точки при 4 от 12 от игра. 

„В първите минути адреналинът бе наистина огромен. Желанието ми бе да се освободя от спомена и смятам, че направих стъпка напред“ заяви крилото, който счупи глезена си само няколко минути след началото на първия мач от миналогодишната кампания. 

Джоел Ембийд водеше гостите с 23 точки, а Бен Симънс добави 19 и 15 борби, но усилията на двамата не бяха достатъчни. Пейките на двата тима също бяха решаващи, тъй като Келтите имаха предимство с 44:26, като се откъснаха в третата част и не погледната назад. 

„Не мисля, че можем да говорим за съперничество все още. Като цяло срещу тях играем трудно и много често те просто ни сритват задниците“ недоволен бе Ембийд след мача.