Блейк Грифин напомни за себе си, като избухна с 50 точки, за да помогне на Детройт да надвие Филаделфия със 133:132 след продължение и да остане без загуба, подобрявайки се до 3-0. 

Той успя в 20 от 35 изстрела от игра, като наниза 5 тройки, като постигна най-доброто постижение в кариерата си и то при положение, че пропусна първите си 6 наказателни изстрела. 

„През последите 2-3 години често слушах колко съм зле. Хубаво е, че спечелихме, но все пак това бе само третият мач и трябва да продължим към следващия“ заяви Грифин, който осигури триумфа в края, по-малко от 2 секунди преди края, когато получи топката на тройката, финтира, че ще подава, обърна се и тръгна към коша, за да отбележи, а и бе фаулиран от Робърт Ковингтън, след което вкара наказателния изстрел. 

Джоел Ембийд водеше Сиксърс с 33 точки и 11 борби, като спечели дуела с Андре Дръмънд, който бе изгонен секунди преди края на редовното време заради второ техническо нарушение. Филаделфия бе без Бен Симънс и е с баланс 2-2. 

В другите два мача Денвър и Ню Орлийнс отново спечелиха, за да останат без поражение. Нъгетс победиха Сакраменто със 126:112 и са с 4-0 за първи път от 2009. Пеликанс пък се справиха с ЛА Клипърс със 116:109 след 34 точки на Антъни Дейвис и вече са с 3-0.