В НБА падна първата треньорска глава, след като Кливланд Кавалиърс реши да освободи Тайрон Лу след лошото начало на сезона и баланс от 0-6. 

Въпреки че за мнозина специалистът не бе с голяма заслуга за успехите на отбора, под негово ръководство Кавс стигнаха 3 финала и спечелиха титлата през 2016-а. Сега обаче, след напускането на ЛеБрон Джеймс тимът стартира много лошо. 

„Моето време в Кливланд бе наистина специално. Благодарен съм за цялата подкрепа, която получих, както и за дадената ми възможност. Желая на организацията всичко най-хубаво” заяви Лу в специално изявление. Той приключва с баланс 128-83. 

Очаква се на негово място поне временно да бъде назначен помощникът му Лари Дрю, който има няколко добри сезона начело на Атланта и Милуоки, а през миналия сезон води Кливланд за няколко мача, като записа баланс 8-1 в тях. 

Счита се, че в основата на раздялата е и конфликта между Лу и генералния мениджър Коби Алтмън по отношение на ротацията, след като ръководителят предпочитал да се дава повече време на млади играчи, докато наставникът залагал на ветераните Кайл Корвър и Джей Ар Смит. 

Треньорът има да получава още около 15 милиона долара по договора си, така че ще приеме по-леко раздялата. Той получи благодарности за работата си от ЛеБрон, както и от настоящия лидер на тима Кевин Лав.