Забравеният от мнозина Дерик Роуз избухна с рекордните в кариерата си 50 точки, за да изведе Минесота до победа над Юта със 128:125. 

Гардът, който трябваше да преодолее серия тежки контузии и депресия и в един момент бе на път дори да се откаже от баскетбола, възроди кариерата си при Вълците и след страхотното си представяне не скри сълзите в очите си. 

„Скъсах си задника от работа. Направих това за организацията и феновете. Просто искам да печеля и тази вечер бе прекрасна“ заяви Роуз, който напомни за играта си от сезон 2010-11, когато бе избран за МВП в Лигата. 

30-годишният гард успя в 19 от 31 опита от игра, като остана на паркета 41 минути. Той вкара 15 точки в последната четвърт, като първо отбеляза 30 секунди преди края, за да даде аванс на отбора си, а след това добави и два наказателни удара. Джими Бътлър не игра за Минесота, но липсата му не се усети заради геройствата на Роуз. 

Той получи похвали за играта си от суперзвездите ЛеБрон Джеймс и Кевин Дюрант, а тимът му подобри баланса си до 4-4. Карл-Антъни Таунс помогна с 28 точки и 16 борби за триумфа, Андрю Уигинс добави още 19 точки, но голямата фигура за Вълците бе Роуз.