Баскетболистите на ЛА Лейкърс спряха серията си от 16 поредни загуби срещу Портланд, след като спечелиха като гости в Орегон със 114:110. 

Езерняците не бяха побеждавали Трейл Блейзърс от март 2014-а, но тази нощ успяха да стигнат до триумфа, въпреки че едва не загубиха аванс от 20 точки в последната четвърт. 

Серия от 16 поредни точки им даде контрола в края на третата част, а малко повече от 9 минути преди края на двубоя преднината бе повече от добра – 97:77. Последва обаче серия на Пионерите от 22:8 и те се приближиха само на 6 точки 3:34 до сирената. 

Все пак с помощта на ЛеБрон Джеймс, завършил с 28 точки и Джавел Макгий, който според Краля е кандидат за наградата за най-добър защитник на сезона, калифорнийци удържаха триумфа. 

„Страхотно е, че успяхме да спечелим. Портланд е много добър отбор и тук не може просто да дойдеш и да биеш. Трябва да се бориш до последно и да играеш силно и ние го направихме“ заяви ЛеБрон, чийто тим се подобри до 4-5. Портланд е с 6-3, но тимът бе предаден от стрелбата си отдалеч, след  като записа едва 17% успеваемост или вкара едва 6 тройки от 35 опита. 

Успехът бе много важен за Лейкърс след информациите, че Меджик Джонсън не е доволен от треньора Люк Уолтън и наскоро го е критикувал за представянето, искайки по-добри резултати и победи.