Голдън Стейт падна тежко у дома от Милуоки със 111:134, а за да бъдат нещата още по-неприятни, суперзвездата на шампионите Стеф Къри напусна с контузия в третата четвърт. 

Гардът пострада при опит да спре Ерик Бледсоу, като по първоначални данни става въпрос за разтежение в слабините. Предстоят прегледи, които да установят колко сериозна е травмата. 

Къри така и не намери ритъма си в мача, като вкара едва 10 точки и не се разписа нито веднъж от тройката, а серията на шампионите от 8 поредни победи приключи. 

Елените дръпнаха с 64:51 още на почивката, а в третата четвърт окончателно решиха всичко, след като реализираха 41 точки за периода и преди последната част авансът им бе 26 точки. 

„В тази лига понякога получаваш здрав удар в зъбите, просто за да не забравяш, колко е трудно да се спечели един мач“ заяви треньорът Стив Кър, който не остана никак доволен от старанието на калифорнийци.  

Бледсоу се отчете с 26 точки за победителите при стрелба от игра 10 от 12, Янис Антетокумпо добави 24 точки и 9 борби, а Малкълм Брогдън помогна с още 20 за триумфа, който подобри баланса на Милуоки до 9-2. Голдън Стейт е с 10-2.