ЛеБрон Джеймс претърпя най-голямата загуба в кариерата си, след като Индиана размаза ЛА Лейкърс със 136:94 и нещата определено не вървят за Езерняците. 

Досега най-лошото поражение на Краля бе с 35 точки от Голдън Стейт през януари 2017-а. Още на три пъти е губил с по 34 точки, но тези 42 разлика счупиха всички рекорди. 

„Те ни вкараха 33 точки от наши грешки и още от началото ни притиснаха, а бяхме изморени и от дългото пътуване. Не играхме в защита и си платихме“ заяви ЛеБрон, чийто тим вече е с баланс 27-27 и плейофите се отдалечават още повече. 

Боян Богданович отбеляза 24 точки за домакините, Майлс Търнър добави 22, а още трима играчи вкараха по 17. Пейсърс изравниха клубния си рекорд с 19 тройки от амо 34 опита, дръпнаха с 69:46 още на почивката и затвориха мача, за да подобрят показателите си до 35-19. 

Все пак в Лейкърс се надяват на подобрение и макар и идването на Антъни Дейвис вече да изглежда малко вероятно, тимът се разбра с Детройт за привличането на добрия стрелец Реджи Бълок. В замяна Пистънс ще получат младока Святослав Михайлюк и избор от 2-ия кръг на Драфта.